Vabimo vas na javno vodstvo po Hribarjevi Ljubljani!

Ob koncu meseca vam ponujamo poseben voden sprehod po mestu, ki vključuje tudi ogled Vile Zlatice. Naslednje vodstvo bo 27. 7. ob 10.00. 

Sprehod začnemo v središču stare Ljubljane, kjer se zberemo pred stopnicami Mestne hiše. Po krajšem uvodu se sprehodimo preko Prešernovega trga do Tivolija in nadaljujemo do Vile Zlatica v Rožni Dolini. Ob prihodu do županovega domovanja v ambientu čudovite secesijske vile ponujamo obiskovalcem krajši odmor s čajem in osvežilno pijačo. To je odlična priložnost za počitek ali poglobljeno zgodovinsko diskusijo v edinstvenem ambientu. Po kratkem oddihu nadaljujemo z ogledom Hribarjevega domovanja, kjer spoznamo osebno življenje in neprecenljivo secesijsko domovanje našega največjega župana, Ivana Hribarja.  Z našim vodenim sprehodom si prizadevamo ponuditi obiskovalcem vpogled v zgodovino mesta na prelomu iz 19. v 20. stoletje ter v vlogo zaslužnega Ivana Hribarja. Hkrati si z odmorom in mnogimi zabavnimi anekdotami prizadevamo za prijetno izkušnjo

Pred Mestno hišo (Mestni trg 1) se zberemo ob 10.00, zaključimo v Rožni Dolini (Cesta 27. Aprila 47) najkasneje ob 12:30. Ker je število mest omejeno, vas vljudno prosimo, da si pred ogledom naredite rezervacijo. Rezervacije so možne preko e-pošte na naslovu vila.zlatica@fsk.si ali prek telefonske številke +386 40 835 775. Cena celotnega programa znaša 12 €, oziroma 10 € za študente, upokojence, dijake in brezposelne. Če se udeležite samo vodenja po Ljubljani brez ogleda Vile, je cena 8 €, znižana postavka pa 6 €.

Scroll to Top