Kaj se dogaja?
FSK še drugič na Sejmu na zraku
Drugo izdajo Sejma na zraku je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, pripravila v ljubljanskem parku Zvezda. FSK je tudi tokrat sodeloval s ponudbo slovanskih prevodov iz zbirke Sto slovanskih romanov in knjigo S Slovani za mizo.
Spletno usposabljanje za Pot pisateljic
V Forumu slovanskih kultur so se v okviru priprav na uradno certificiranje nove evropske kulturne poti Poti pisateljic udeležili spletnega usposabljanja v organizaciji Evropskega inštituta za kulturne poti.
Sejem na zraku
FSK je z zbirko 100 slovanskih romanov in knjigo S Slovani za mizo sodeloval na Sejmu na zraku, ki so ga v Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s partnerji pripravili v času Slovenskih dnevov knjige, in sicer v štirih slovenskih mestih.
FSK znova na festivalu Intermuseum – tokrat online
Forum slovanskih kultur je bil letos že tretjič zapored strateški partner muzejskega festivala Intermuseum. Ta je, zavoljo razmer, potekal v spletni obliki. Pod okriljem FSK so v več diskusijah sodelovali tudi njihovi partnerji iz različnih držav.
Ali ste vedeli? #3
Pot pisateljic Ali ste vedeli, da je bila hrvaška pisateljica otroških knjig Ivana Brlić Mažuranić (1874 – 1938) prva ženska članica Jugoslovanske akademije znanosti in umetnosti? Njen čut za jezik ji je prislužil vzdevek “hrvaški Andersen”.
Spletno srečanje sodnikov za nagrado Živa 2020
Sodniki za nagrado Živa 2020 so se, namesto v živo v Beogradu (Srbija), na rednem letnem sestanku srečali na spletu. Izmenjali so izkušnje v času pandemije v svojih državah, poročali o odzivih kandidatov za nagrado Živa in sprejeli odločitev, da bo podelitev namesto letos, jeseni 2021.