Kaj se dogaja?
S Slovani za mizo na razstavi v hiši Alfreda Nobla
Potem ko je knjiga S Slovani za mizo – prva svetovna monografija o slovanskih kulinarikah leta 2017 prejela ugledno nagrado Gourmand, so jo v Gourmand World Cookbook Awards, ob 25. obletnici nagrade, uvrstili na razstavo v hiši Alfreda Nobla.
FSK virtualno v ruskem polarnem krogu
FSK se je na povabilo Regionalne znanstvene knjižnice iz ruskega Murmanska udeležil mednarodne spletne konference. Ta je potekala ob dnevu slovanske pismenosti.
FSK tudi na 3. Sejmu na zraku
Forum slovanskih kultur se je tudi tretjič priključil Sejmu na zraku in širši javnosti ponudil knjige iz zbirke 100 slovanskih romanov ter edino svetovno monografijo o slovanskih kulinaričnih tradicijah S Slovani za mizo.
Prelistajte ga! Letno poročilo 2019
V Forumu slovanskih kultur so tudi za leto 2019 izdali Letno poročilo. V njem so med drugim zbrani podatki o številnih aktivnostih, s katerimi so v lanskem letu obeležili 15. obletnico delovanja.
Andreja Rihter v Svetu zaupnikov primorske univerze
Direktorica Foruma slovanskih kultur, dr. Andreja Rihter, se je na povabilo Univerze na Primorskem, s katero FSK sodeluje že dobro desetletje, pridružila Svetu zaupnikov. Ta bo v prihodnje povezoval akademski in raziskovalni svet z gospodarskimi subjekti, občinami in drugimi nosilci razvoja.
FSK še drugič na Sejmu na zraku
Drugo izdajo Sejma na zraku je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature, pripravila v ljubljanskem parku Zvezda. FSK je tudi tokrat sodeloval s ponudbo slovanskih prevodov iz zbirke Sto slovanskih romanov in knjigo S Slovani za mizo.