Kaj se dogaja?
Vaša dediščina je naša dediščina
V okviru VIII. mednarodnega kulturnega foruma v Sankt Peterburgu je FSK najboljšemu slovanskemu muzeju za leto 2019 in najboljšemu naravnemu in kulturnemu spomeniku v slovanskem svetu izročil skulpturi Živa
Vesolje slovanske literature
V programu Foruma slovanskih kultur v ruski prestolnici je bila v fokusu tudi slovanska literatura, skupaj s pisatelji in prevajalci ter razstavo 100 slovanskih romanov, pa tudi kulturna pot pisateljic.
Prvo srečanje programskega sveta Poti pisateljic
Na prvi seji se je sešel programski svet nove kulturne poti – Poti pisateljic. Člani programskega sveta iz petih držav – Hrvaške, Poljske, Rusije, Slovenije in Srbije – so v Beogradu govorili o lokalnih skupnostih in ustanovah, ki bodo sodelovale v projektu ali jih takšno sodelovanje zanima.
Rihterjeva na 25. generalni konferenci ICOM
Na 25. generalni konferenci ICOM, ki je v začetku septembra potekala v Kyotu na Japonskem, je dr. Andreja Rihter med drugim predstavila zbornik prispevkov udeležencev konference ICOMAM: Vojna in Mir, Strah in Veselje: 100 let od konca I. svetovne vojne. Konferenca je pred letom dni potekala v Ljubljani.
Napovedujemo
Razpis Živa 2020 je odprt
Slovenija
Vabimo vas, da se oddate prijavo na razpis Živa 2020 – nagrada za najboljši slovanski muzej in za najboljši slovanski naravni in kulturni spomenik.
Slovanski vrt na Sa(n)jam knjige v Istri
Hrvaška
Na podlagi podpisanega dogovora o sodelovanju bo na 25. Sa(n)jam knjige v Istri prvič potekal tudi program Slovanski vrt. V fokusu bo letos ruska književnost in ruski pisatelji: Jevgenij Vodolazkin, Guzel Jahina in Sergej Lebedev.