Kaj se dogaja?
Rihterjeva na 25. generalni konferenci ICOM
Na 25. generalni konferenci ICOM, ki je v začetku septembra potekala v Kyotu na Japonskem, je dr. Andreja Rihter med drugim predstavila zbornik prispevkov udeležencev konference ICOMAM: Vojna in Mir, Strah in Veselje: 100 let od konca I. svetovne vojne. Konferenca je pred letom dni potekala v Ljubljani.
Dragan Velikić, letošnji prejemnik nagrade vilenica
Letošnji vileniški nagrajenec je srbski pisatelj Dragan Velikić, čigar največkrat nagrajeni roman Rusko okno je del zbirke 100 slovanskih romanov in je bil v njenem okviru preveden v slovenščino in makedonščino.
FSK gostil podelitev nagrad Evropske muzejske akademije
Mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur je v Ljubljani v sodelovanju z Evropsko muzejsko akademijo soorganiziral mednarodno konferenco. Udeležilo se je je več kot 80 udeležencev iz 27 različnih držav. Ob tej priložnosti so bile podeljene tudi mednarodne nagrade: Luigi Michelletti, DASA in Heritage in Motion.
Izšla je jubilejna publikacija Naših 15!
V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so v letu, ko obeležujejo 15. obletnico delovanja izdali posebno publikacijo Naših 15!. Gre za pregled delovanja ustanove od začetkov leta 2004 pa vse do danes.
Napovedujemo
Živa 2019 – SAVE THE DATE!
Črna Gora
Konferenca in podelitev nagrade Živa 2019 za najboljši slovanski muzej in za najboljši naravni in kulturni spomenik bo od 2. do 5. oktobra 2019 v Črni gori.
16. redna seja Programskega sveta FSK
Slovaška
Člani Programskega sveta FSK se bodo na 16. redni seji sestali v Bratislavi. Gostitelj seje v slovaški prestolnici bo slovaško Ministrstvo za kulturo.