Kaj se dogaja?
Nov naslov v zbirki 100 slovanskih romanov
Zbirka 100 slovanskih romanov je bogatejša za nov naslov. V prevodu Bogdana Gradišnika je izšel roman hrvaškega pisatelja Daliborja Cvitana Ervin in norci. Gre za prvi prevod romana s hrvaškega seznama v slovenščino.
Slovanski vrt v Pulju ni muha enoletnica
Forum slovanskih kultur je v sodelovanju s knjižnim sejmom Sa(n)jam knjige v Istri začel izvajati nov program Slavenski đardin (Slovanski vrt). V okviru tega so na jubilejnem, 25. sejmu v Pulju sodelovali sodobni ruski avtorji, na prestižni lokaciji pa je bila predstavljena tudi zbirka 100 slovanskih romanov.
Forum slovanskih kultur sklenil 15. leto delovanja
V Forumu slovanskih kultur so letošnjo 15. obletnico delovanja sklenili z diplomatsko družabnim dogodkom. Pripravili so ga skupaj z Višjo šolo za gostinstvo, velnes in turizem Bled, dr. Janezom Bogatajem, Občino Bled in Zavodom za kulturo Bled.
O Živi na jesenskem druženju v Posavskem muzeju Brežice
V Forumu slovanskih kultur so Posavskemu muzeju Brežice na njihovem jesenskem druženju s Posavkami in Posavci ter gosti ob razstavi Štirje elementi: 3 – ZEMLJA, podelili nominacijo za nagrado Živa za najboljši slovanskih muzej za leto 2019.
Vaša dediščina je naša dediščina
V okviru VIII. mednarodnega kulturnega foruma v Sankt Peterburgu je FSK najboljšemu slovanskemu muzeju za leto 2019 in najboljšemu naravnemu in kulturnemu spomeniku v slovanskem svetu izročil skulpturi Živa
Vesolje slovanske literature
V programu Foruma slovanskih kultur v ruski prestolnici je bila v fokusu tudi slovanska literatura, skupaj s pisatelji in prevajalci ter razstavo 100 slovanskih romanov, pa tudi kulturna pot pisateljic.
Napovedujemo
Razpis Živa 2020 je odprt
Slovenija
Vabimo vas, da se oddate prijavo na razpis Živa 2020 – nagrada za najboljši slovanski muzej in za najboljši slovanski naravni in kulturni spomenik.