North Macedonia


Published by: Makavej, Makedonska reč, Slovo

 

2008

 • Фери Лајншчек: Донесена од маглата

2009

 • Драган Великиќ: Руски прозорец

2010

 • Борис Акунин: Турски гамбит
 • CXветлана Велмар–Јанковиќ: Лагум

2011

 • Драго Јанчар: Посакување за потсмев

2012

 • Виктор Пелевин: Животот на инсектите

2013

 • Срѓан Валјаревиќ: Kомо

2014

 • Владо Жабот: волчи ноќи

2015

 • Владимир Тасиќ: Проштален подарок

2016

 • Алексеј Слаповски: Првото второ доаѓање

2017

 • Ласло Блашковиќ: Накитот на мадона

2018

 • Сретен Асановиђ: Патник
 • Светослав Нахум: Raptus