Zelena luč za nov projekt Slovanski gaji
V okviru novega projekta Slovanski gaji in z njim povezanimi dejavnostmi se ponuja možnost za tvorno sodelovanje lokalnih skupnosti, civilne družbe, državnih institucij in FSK. Na uvodnem srečanju partnerjev v projektu so se župani pomurskih občin in njihovi predstavniki seznanili s projektom ter dali zeleno luč za njegov začetek.
Korak naprej na Poti pisateljic
FSK je leto začel z intenzivnimi pripravami na zagon nove kulturne poti – Poti pisateljic. Na sedežu ustanove se je delovnega sestanka udeležila predsednica programskega sveta, Ankica Puškarić.
FSK z donacijami obogatil več knjižnic
FSK je ob svoji 15. obletnici poskrbel za še večjo dostopnost slovanske literature, v prvi vrsti svoje paradne zbirke 100 slovanskih romanov. Več knjižnicam je doniral knjige iz omenjene zbirke.
Napovedujemo
Niz dogodkov v okviru Poti pisateljic
Slovenija / Hrvaška / Srbija / Poljska / Rusija
V času obeležitve 8. marca, mednarodnega dneva žena, Forum slovanskih kultur s partnerji pripravlja niz dogodkov v okviru nove kulturne poti Pot pisateljic. V različnih slovanskih državah bodo potekali vodeni ogledi po poteh ženskih pisateljic, pogovori, predvanja in program za otroke.