Dobimo se na spletu!
Ker želimo z vami in vašim občinstvom ostati v stiku, vas vabimo, da z nami delite vaše vsebine (virtualne, vizualne ...) in povezave do njih. Skupaj smo močnejši in dostopnejši!
Prijateljem in kolegom v Zagrebu
Težko si predstavljamo, kako vam je, ko so vas ob soočanju s krizo pandemije COVID-19 stresli še potresni sunki, najmočnejši po letu 1880. Poškodovali in celo uničili so marsikateri artefakt kulturne dediščine, ki ste ga skrbno hranili in ohranjali za številne generacije.
Covid-19
Nova koronavirusna bolezen Covid-19 je močno prizadela umetniški in kulturni sektor, še posebej pa področje dediščine. Kulturna prizorišča so zaprta, predstave, festivali odpovedani, muzejske razstave samevajo... Naše poslanstvo je kljub temu še vedno zelo živo in prisotno. Stopimo skupaj, komunicirajmo in bodimo odzivni!
Zbirka 100 slovanskih romanov prvič na knjižnem sejmu v Novem Sadu
FSK-jeva knjižna zbirka 100 slovanskih romanov se je v začetku marca prvič predstavila na novosadskem knjižnem sejmu. O zbirki so na sejemskem odru spregovorili: direktorica FSK dr. Andreja Rihter, glavni urednik zbirke Mladen Vesković, založnik Gojko Božović, čigar založba Arhipelag izdaja zbirko v Srbiji, in koordinatorica projekta Mateja Jančar.
Napovedujemo
S knjigami po slovanskem svetu
Z odlomki iz knjig iz zbirke 100 slovanskih romanov v različnih jezikih vas bomo v naslednjih tednih popeljali skozi slovanski prostor in čas. Pojdite z nami!