Naših 15!
V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so s koncertom na prostem Slovanska rapsodija obeležili 15. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so podelili tudi nazive častni ambasador ter listine ambasador FSK.
O Poti pisateljic na 13. Mednarodni poletni šoli muzeologije
Pod okriljem Foruma slovanskih kultur, Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, ICOM Slovenija in Centra za kreativnost Muzeja za arhitekturo in oblikovanje je potekala že 13. Mednarodna poletna šola muzeologije. V okviru te je FSK predstavil novo kulturno pot.
Forum slovanskih kultur slavi 15 let delovanja
Mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur s sedežem v Ljubljani povezuje 13 slovanskih držav. V vseh bodo v letošnjem letu obeležili 15. obletnico delovanja. V Sloveniji bosta osrednja dogodka dva, in sicer koncert Slovanska rapsodija (11. junij) ter slavnostna seja Uprave FSK (20. junij).
FSK tudi letos partner muzejskega festivala Intermuseum
Forum slovanskih kultur je bil drugo leto zapored partner festivala Intermuseum v Moskvi. Na razstavnem prostoru Živa je FSK predstavil nagrado za najboljši slovanski muzej in naravni ter kulturni spomenik, v okviru strokovnega dela festivala pa je dr. Andreja Rihter predavala o človeških virih v muzejih, o Piranovi – mednarodnem centru za raziskovanje dediščine ter sodelovala v več strokovnih razpravah.
Napovedujemo
Slavnostna seja Uprave FSK
Slovenija
Člani Uprave FSK, ki jo sestavljajo ministri za kulturo držav članic FSK, se bodo 20. junija 2019 v Sloveniji sestali na slavnostni seji.
Živa 2019 – SAVE THE DATE!
Črna Gora
Konferenca in podelitev nagrade Živa 2019 za najboljši slovanski muzej in za najboljši naravni in kulturni spomenik bo od 2. do 5. oktobra 2019 v Črni gori.