FSK v letu 2021 na novem naslovu v Vili Zlatici
S celovito prenovo Hribarjeve vile (Vile Zlatica), bo FSK dobil nove prostore za svoje delovanje. Ob izvajanju svojega programa bo omogočal tudi dostopnost do muzejske predstavitve nekdanjega ljubljanskega župana in njegovega življenja.
Bolgarski kreator Božilov med BigSEE zmagovalci
Bolgar Nikolaj Božilov, ki je za projekt Foruma slovanskih kultur Transformacije oblikoval kolekcijo Spirit, je med zmagovalci letošnjih BigSEE nagrad na področju modnega oblikovanja. Nacionalno nagrado je prejel za raziskovanje bolgarske tradicije in njeno umestitev v sodobno oblikovanje.
S Slovani za mizo na razstavi v hiši Alfreda Nobla
Potem ko je knjiga S Slovani za mizo – prva svetovna monografija o slovanskih kulinarikah leta 2017 prejela ugledno nagrado Gourmand, so jo v Gourmand World Cookbook Awards, ob 25. obletnici nagrade, uvrstili na razstavo v hiši Alfreda Nobla.
Piranova mednarodni kolokvij #2 o “zvokih” muzejev
V FSK so v okviru mednarodnega centra za raziskovanje dediščine Piranova pripravili drugi kolokvij. Ta je zaradi omejitev potovanj v regiji potekal v spletni obliki, k sodelovanju pa je pritegnil več kot 40 udeležencev iz 10 različnih držav.
Napovedujemo
Zaključek bralnega projekta »Naokrog po slovanskem svetu«
Online
Že četrto leto zapored FSK sodeluje z Mestno knjižnico Ljubljana pri bralnem projektu Sodobni slovanski roman, ki letos ponuja izbor prevodovo romanov iz različnih slovanskih jezikov in nosi naslov Naokrog po slovanskem svetu.