Одборот на ФСК има нов претседател

 

На 16-тата редовна седница, членовите на одборот на Форумот на словенски култури избраа нов претседател. Поранешниот црногорски министер за култура Павел Горановиќ на претседателското место ќе го замени Владан Вукосављевиќ, министер за култура и информирање на Република Србија.

На редовната седница чиј домаќин беше српското Министерство за култура и информирање присуствуваа претставници на земјите-членки и набљудувачи на Форумот на словенските култури.

 

Нов претседател