ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

Меѓународната фондација Форум на словенските култури користи колачиња - мали, едноставни текстуални датотеки со цел да се овозможи најдобро и правилно функционирање на веб-страницата, а со тоа и да Ви се понуди најдобро искуство.

Оваа веб-страница користи строго неопходни, аналитички и други колачиња.
Во согласност со законодавството, неопходните колачиња се потребни за да може да функционира веб-страната и не можат да се избришат.
За другите видови на колачиња е потребна Ваша согласност.
Ние не ги користиме истите со цел да придобиеме информации за Вашиот систем или за рекламни цели.

Какви видови на колачиња се користат?

Оваа веб-страница ги користи следните колачиња:
•    Неопходни колачиња – за да се обезбеди правилно функционирање на веб-страницата.
•    Аналитички колачиња – за снимање на веб-статистика. Го користиме резултатот со цел да ја подобриме веб-страницата. ФСК користи колачиња од Google Analytics.
•    Други колачиња – за следење на Вашата употреба на Интернетот преку други мрежи или трети лица (на пример, Facebook, You Tube, Google, Google Maps, MailChimp, итн.). Нашата веб-страница содржи видеа од платформи како YouTube и користи вградена содржина од Google Maps.

 

Како да ги контролирате колачињата?

По посетата на веб-страницата можете да ги задржите или избришете колачињата од Вашиот компјутер.
Како ги блокирате колачињата зависи од Вашиот Интернет пребарувач.
Доколку ги блокирате колачињата, Вашиот пристап до одредени содржини на нашата веб-страница ќе биде ограничен што може да влијае на Вашето искуство.
За информации поврзани со Интернет пребарувачите, посетете ја веб-страницата на развивачите на пребарувачот.

Можно е ажурирање на Политиката за колачињата од време на време.
Ве покануваме редовно да ја посетувате нашата страница со Политиката за колачињата за да бидете информирани.

Оваа Политика за колачиња е последно прилагодена од страна на Форумот на словенските култури во октомври 2018 година.
Доколку имате дополнителни прашања, не двоумете се да не контактирате преку е-маил на: info@fsk.si.

Повеќе за нашата Политика на приватност може да се пронајде ТУКА!