ФСК по втор пат на Саемот на отворено
Второто издание на Саемот на отворено, организиран од канцеларијата во Љубљана, градот на литературата на УНЕСКО, беше оддржан во Љубљанскиот парк Ѕвезда. ФСК и овој пат учествуваше со својата понуда на словенски преводи од збирката 100 словенски романи и книгата Со Словените на маса.
Онлајн обука за Културните рути на писателките
Во Форумот на словенските култури, во рамките на подготовките за официјалното сертифицирање на новата Европска културна рута на писателките, беше одржана онлајн обука организирана од страна на Европскиот институт за културни рути.
Саем на отворено
Заедно со својата збирка 100 словенски романи и книгата Со Словените на маса, ФСК учествуваше на Саемот на отворено организиран од канцеларијата во Љубљана, градот на литературата на УНЕСКО во соработка со партнерите за време на Словенските денови на книгата, во четири словенечки градови.
Најавуваме