Priopćenja za medije
Slavenski đardin u Puli nije čudo za tri dana
Forum slavenskih kultura, u suradnji sa sajmom knjiga Sa(n)jam knjige u Istri, pokrenuo je novi program pod nazivom Slavenski đardin. U njegovim su okvirima na jubilarnom 25. sajmu u Puli sudjelovali ruski autori, a na prestižnoj lokaciji predstavljena je i zbirka 100 slavenskih romana.
Vaša baština je naša baština
U okviru VIII. Međunarodnog kulturnog foruma u Sankt Peterburgu, FSK je uručio skulpture Živa najboljem slavenskom muzeju za 2019. godinu i najboljem prirodnom i kulturnom spomeniku u slavenskom svijetu.
Svemir slavenske književnosti
Program Foruma slavenskih kultura u ruskoj prijestolnici fokusirao se i na slavensku književnost, zajedno s književnicima i prevoditeljima, te izložbu 100 slavenskih romana, kao i kulturnu rutu spisateljica.
Naših 15!
Međunarodna zaklada Forum slavenskih kultura obilježila je 15. obljetnicu rada koncertom na otvorenom pod nazivom „Slavenska rapsodija“. Tom su prilikom imenovali počasne ambasadore i uručili povelje ambasador FSK-a.
FSK i ove godine partner muzejskog festivala Intermuseum
Forum slavenskih kultura drugi je put zaredom bio partner festivala Intermuseum u Moskvi. U izložbenom prostoru Živa, FSK je predstavio nagradu za najbolji slavenski muzej i prirodni i kulturni spomenik, dok je u okviru stručnog dijela festivala dr. Andreja Rihter održala predavanje o ljudskim resursima u muzejima, o Piranovi – međunarodnom centru za istraživanje baštine te sudjelovala u nekoliko stručnih rasprava.
Forum slavenskih kultura ponovno izlaže u UNESCO-u
Međunarodna zaklada Forum slavenskih kultura s partnerskim je institucijama organizirala izložbu „Žene i Veliki rat“. Svečano otvorenje, u suradnji sa stalnim predstavništvom Republike Slovenije pri UNESCO-u, održano je u palači UNESCO-a u Parizu. Izložba će biti otvorena do 15. travnja 2019. godine.
Kozmopolitske intelektualke u fokusu nove kulturne rute
U okviru projekta nove kulturne rute Vijeća Europe, Međunarodna zaklada Forum slavenskih kultura pripremila je međunarodnu konferenciju o spisateljicama s početka 20. stoljeća. U njoj je sudjelovalo 9 znanstvenica i stručnjakinja iz 7 zemalja.