Kaj se dogaja?
Forum slovanskih kultur znova razstavlja v UNESCU
V mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so s partnerskimi institucijami pripravili razstavo Ženske in Velika vojna. Slavnostno odprtje je, v sodelovanju s stalnim predstavništvom Republike Slovenije pri UNESCU, potekalo v palači UNESCA v Parizu. Razstava bo tam na ogled do 15. aprila 2019.
V ospredju nove kulturne poti kozmopolitske intelektualke
V Mednarodni ustanovi Forum slovanskih kultur so v okviru projekta nove kulturne poti Sveta Evrope pripravili mednarodno konferenco o pisateljicah z začetka 20. stoletja. Na njej je sodelovalo 9 znanstvenic in strokovnjakinj iz 7 držav.
Delovno srečanje s predsednikom Uprave FSK
Direktorica Foruma slovanskih kultur, dr. Andreja Rihter, se je ob obisku Beograda na delovnem srečanju sestala tudi s predsednikom Uprave FSK, Vladanom Vukosavljevićem, ministrom za kulturo in informiranje Republike Srbije.
Za nagrado Živa znova več prijav
Potem ko se je decembra 2018 zaključil razpis za nagrado Živa 2019 – nagrado za najboljši slovanski muzej in za najboljši naravni in kulturni spomenik, so na sedežu FSK pregledali prijave.
FSK novoletno druženje
V Forumu slovanskih kultur so pripravili tradicionalno novoletno druženje za posameznike in ustanove iz Slovenije, s katerimi je FSK v letu 2018 oživčeval kreativnost slovanskih kultur.
Napovedujemo
Živa 2019 – SAVE THE DATE!
Črna Gora
Konferenca in podelitev nagrade Živa 2019 za najboljši slovanski muzej in za najboljši naravni in kulturni spomenik bo od 2. do 5. oktobra 2019 v Črni gori.