Kaj se dogaja?
Bratislava nova postaja razstave 100 slovanskih romanov
Razstavo 100 slovanskih romanov so v središču Bratislave slavnostno odprli dr. Ľubica Laššáková, ministrica za kulturo Republike Slovaške, dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur in Silvia Stasselová, generalna direktorica Univerzitetne knjižnice v Bratislavi.
Živa pred hrvaškimi muzealci
Sodnica za nagrado Živa iz Hrvaške, dr. Lidija Nikočević, je na letni skupščini Muzejskega združenja vzhodne Hrvaške predstavila Živo – nagrado za najboljši slovanski muzej ter najboljši slovanski naravni in kulturni spomenik.
Razpis za nagrado Živa 2019 je odprt
Vabimo vas, da se oddate prijavo na razpis Živa 2019 – nagrada za najboljši slovanski muzej in za najboljši slovanski naravni in kulturni spomenik.
Na SeeYu konferenci o pomnikih II. svetovne vojne
Pod okriljem mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur se je začela mednarodna konferenca SeeYu, na kateri strokovnjaki iz 12 držav predstavljajo vlogo zgodovinskih muzejev in spominskih obeležij II. svetovne vojne nekoč in danes.
Napovedujemo
Mednarodna konferenca o slovanskem vprašanju
Ruska federacija
V Centru slovanskih kultur Moskva v sodelovanju z Vserusko knjižnico za tujo literaturo Rudomino, Inštitutom za slovanske študije Ruske akademije znanosti pripravljamo mednarodno znanstveno konferenco Slovansko vprašanje: nove paradigme razmišljanja.