Center slovanskih kultur v Beogradu
Na dan praznovanja 186. obletnice Narodne knjižnice Srbije, je srbski minister za kulturo in informiranje Vladan Vukosavljević, odprl Center slovanskih kultur Beograd.
Napovedujemo
ICOMAM - mednarodna konferenca
Slovenija
FSK v sodelovanju z ICOMAM, mednarodnim komitejem ICOM-a, ki združuje vojne in vojaške muzeje, vabi na mednarodno konferenco “Vojna in Mir, Strah in Sreča”.
Kulturni forum Slovenija – Ruska federacija
Ljubljana, Slovenija
Forum slovanskih kultur v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije in Ministrstvom za kulturo Ruske federacije pripravlja kulturni forum Slovenija – Ruska federacija, v okviru katerega se bodo srečali predstavniki slovenskih in ruskih kulturnih institucij.
Museums in Short – Vse v enem
Piranova – Mednarodni center za raziskovanje dediščine, Slovenija
Na enodnevnem seminarju bodo sodniki za nagrado Museums in Short, strokovnjaki, filmski ustvarjalci, umetniki, raziskovalci in študentje s področja kulturne dediščine razpravljali o uporabi in perspektivah video vsebin v muzejih ter si ogledali filme, ki se potegujejo za nagrado Museums in Short 2018.
Ženski cikel: Kje so ženske na slovenskem Parnasu?
Rdeča dvorana Mestne hiše Ljubljana, Slovenija
Na predvečer mednarodnega dneva žena se bo Tanja Tuma, predsednica Ženskega odbora PEN MIRA, z gosti: dr. Katjo Mihurko Poniž, profesorico in raziskovalko književnosti, pisateljicama Suzano Tratnik in Gabrielo Babnik ter Ivom Svetino, predsednikom Društva slovenskih pisateljev, ob 18:00, pogovarjala o trenutnem položaju slovenskih pisateljic ter vprašanju, ali se je njihova prisotnost na slovenskem Parnasu spremenila v zadnjem desetletju.
ICOMAM mednarodna konferenca
Slovenija
FSK v sodelovanju z ICOMAM, mednarodnim komitejem ICOM-a, ki združuje vojne in vojaške muzeje, vabi na mednarodno konferenco “Vojna in Mir, Strah in Sreča”.
See-Yu mednarodna konferenca
Slovenija
See-Yu mednarodna konferenca je namenjena predstavnikom muzejev II. svetovne vojne in vsem drugim, ki jih zanimajo nekdanji muzeji revolucije, spominski parki in obeležja.
100 slovanskih romanov v gosteh v ljubljanski Mestni hiši
Ljubljana, Slovenija
Razstavo, ki v besedi in sliki na ogled postavlja tako izbrane avtorje, njihova dela kot tudi kulturno dediščino jezikov in pisav slovanskih narodov bo 26. februarja ob 17.00 v Zgodovinskem atriju Mestne hiše Ljubljana odprla mag. Mateja Demšič, vodja oddelka za kulturo MOL, na ogled pa bo do 22. marca 2018.