FSK že drugič na Dneh slovanskih kultur na Moravskem
Forum slovanskih kultur (FSK) se je letos drugič zapored udeležil festivala Dnevi slovanskih kultur in konference o medslovanskem jeziku, ki tradicionalno potekata v več mestih na Moravskem v Češki republiki.
Napovedujemo
Podelitev nagrad Museums in Short 2018
Piran, Slovenija
5. podelitev Museums in Short - evropskih nagrad za kratke filme narejene za/v/z muzeji bo že drugič zapored potekala v Piranu (Slovenija), in sicer 31. avgusta 2018 v sodelovanju mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur, Obalnih galerij Piran in Občine Piran s partnerji.
Podelitev nagrade Živa 2018
Narodni tehniški muzej Praga, Češka
Podelitev nagrade Živa 2018 s spremljevalnim programom bo potekala v Narodnem tehniškem muzeuj v Pragi (Češka republika) od 12. do 16. septembra 2018.
Mednarodna konferenca ICOMAM
Slovenija
FSK v sodelovanju z ICOMAM, mednarodnim komitejem ICOM-a, ki združuje vojne in vojaške muzeje, vabi na mednarodno konferenco “Vojna in Mir, Strah in Sreča”.
Mednarodna konferenca See-Yu
Slovenija
See-Yu mednarodna konferenca, ki bo potekala med 3. in 6. oktobrom 2018, je namenjena predstavnikom muzejev II. svetovne vojne in vsem drugim, ki jih zanimajo nekdanji muzeji revolucije, spominski parki in obeležja.