Братислава нова станица на Изложбата на 100-те словенски романи

5 декември 2018 - 31 јануари 2019 година

Словачка

 

Форумот на словенските култури, во соработка со Министерството за култура на Република Словачка и Универзитетската библиотека во Братислава, во истата ќе ја отвори изложбата на 100-те словенски романи.

Отворањето ќе биде на 5 декември 2018 година, во 18.00 часот, а достапна ќе биде до крајот на јануари 2019.