Конкурсот за наградата Жива 2019 е отворен до 15 декември!

 

Ве покануваме да се пријавите на конкурсот Жива 2019 - награда за најдобар словенски музеј и најдобар словенски споменик на природата и културата.

 

Пријавата на конкурсот е бесплатна.

Конкурсот ќе биде отворен до 15-ти декември 2018. Пријавата се одвива на веб-страницата преку формулар кој треба да се дополни со документи, фотографии и видео снимка.

Повеќе за конкурсот можете да пронајдете ТУКА!

Главните Жива награди се доделуваат на полскиот Музеј на емиграции и рускиот музеј Кижи
Форумот на словенските култури, во соработка со Националниот технички музеј во Прага и под покровителство на чешкото Министерство за култура во Прага, ги поделија наградите за најдобри словенски музеи.