Odmeven muzeološki seminar v Zagrebu

Pododdelek za muzeologijo in upravljanje kulturne dediščine Fakultete za družbene vede Univerze v Zagrebu, Forum slovanskih kultur, Ministrstvo za kulturo Republike Hrvaške in ICOM Hrvaška so v začetku decembra pripravili muzeološki seminar z naslovom Dediščina kot gospodarski vir: revitalizacija, turizem, razvoj.

V pozdravnem nagovoru so več kot 60 udeležencev seminarja pozdravili: prof. Melita Kovačević, poddekanja Inštituta za raziskovanje in tehnologijo Univerze v Zagrebu, prof. Damir Boras, dekan Fakultete za družbene vede v Zagrebu in mag. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur.

Na seminarju so predavali ugledni strokovnjaki: Dr. Darko Babić in prof. Drago Roksandić s Fakultete za družbene vede, Susan Cross, direktorica ustanove TellTale iz Velike Britanije, prof. Sérgio Lira s portugalske Univerze Fernando Pessoa v Portu, Annabelle Diot, direktorica Avesta International Consultancy, Brice Duthion, predavatelj na Conservatoire national des arts et métiers, prof. Irena Lazar, dekanja Primorske fakultete za humanistične študije, dr. Lidija Nikočević, predsednica hrvaškega ICOM, mag. Andreja Rihter, Goranka Horjan, direktorica Muzeja hrvaškega Zagorja. Udeleženci so šli tudi na študijsko potovanje na grad Janković in v Zadar.