Letni arhiv: 2012

Forum slovanskih kultur podprl projekt “Glasbeni pristop k sodelovanju generacij”

V projektu katerega partnerji so: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odječu Zabok (Hrvaška), Srednja škola za saobračaj i komunikacije Sarajevo (Bosna in Hercegovina) in Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje (Slovenija), je oživela ideja o medgeneracijskem sodelovanju na področju glasbe.

Direktorica Rihterjeva na delovnem obisku v Beogradu

Direktorica Foruma slovanskih kultur, mag. Andreja Rihter, se je konec novembra mudila na delovnem obisku v srbski prestolnici.

Forum slovanskih kultur in praznična razstava Betlehemy – Keramične jaslice iz Slovaške

Slovenski etnografski muzej za adventni čas in za zaključek leta odpira v četrtek, 6. decembra 2012, ob 18. uri praznično razstavo Betlehemy – Keramične jaslice iz Slovaške.

Forum slovanskih kultur projekt Aftermath pospremil v Italijo

Projekt AFTERMATH. Changing Cultural Landscape je, po premierni predstavitvi v slovenski prestolnici, na ogled v italijanskem muzeju PaRCo Pordenone.

Balkan Express ob podpori Foruma slovanskih kultur

Forum slovanskih kultur je podprl mednarodno okroglo mizo društva Balkan Express. Ta bo od 28. do 30. novembra 2012 potekala v Mariboru v okviru festivala Drugajanje in mednarodnega projekta Global City – Local City. Okrogla miza sicer predstavlja uvod v serijo diskusij in dogodkov, ki naj bi razkrivali tematiko trajnosti v umetnosti ter se septembra 2013 zaključili s poletno šolo Balkan Express.