Letni arhiv: 2010

6. seja Programskega sveta FSK

Šesta redna seja Programskega sveta Foruma slovanskih kultur je potekala v Zagrebu, od 18. do 20. novembra 2010. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Hrvaške.

Celostna podoba Forumovega Festivala slovanskega filma je dobitnica še dveh mednarodnih priznanj

Potem, ko je pred nekaj meseci prejela ugledno nagrado Red Dot Design Award, ki jo v Essnu podeljuje Oblikovni center Severnega Porenja-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein Westfalen), in sicer za visoko oblikovno kakovost, izrazno estetiko, inovacijo in vzorno natančnost, je celostna podoba Festivala slovanskih filmov spet dobila par lepih priznanj, tokrat v Sloveniji in v Tajvanu.

1. konferenca arhivov slovanskih držav

Mednarodni inštitut arhivskih znanosti Univerze v Mariboru na čelu z dr. Petrom Pavlom Klasincem je v sodelovanju s Forumom slovanskih kultur, Arhivom R. Slovenije, Arhivskim društvom Slovenije, in Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo R. Slovenije izvedel 1. konferenco arhivov slovanskih držav, ki je potekala od 7. do 10. oktobra 2010 v Lipici.

Predstavitev FSK v Strasbourgu od 8. do 17. oktobra

V okviru slovenskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope, Forum slovanskih kultur je tudi v Strasbourgu izpolnil svojo glavno nalogo – predstaviti slovanske kulture svetu. S tem namenom je pripravil tri kulturne dogodke pod pokroviteljstvom Sveta Evrope.

Slovanski objem 2010

Na četrtem mednarodnem festivalu poezije Slovanski objem, ki je konec maja potekal v bolgarskem črnomorskem mestu Varna v organizaciji Slovanske literarne in umetniške akademije ter njene predsednice Elke Njagolov, je slovenski pesnik Milan Jesih prejel eno glavnih nagrad – srebrno leteče pero.